Recipe: Delicious Sigtebrød bagt med rug og surdej

Sigtebrød bagt med rug og surdej. Et svampet og sprødt hjemmebagt rugbrød med surdej og kerner er super nemt at lave, og smager helt fantastisk. Som barn skar jeg altid endeskiven af rugbrødet, imens det stadig var lunt, og spiste den med smør på. Det var egentlig ikke så hensigtsmæssigt for resten af brødet, at det ikke fik lov at.

Sigtebrød bagt med rug og surdej Det er blødt og dejligt med lækre saftige kerner og masser af smag. Det er meget sundere end de fleste brød bagt med hvedemel. Det har færre kulhydrater, flere fibre og fylder generelt bedre i Jeg fodre min surdej med en blanding af hvede og rug mel, når jeg normalvis klargøre den til fordejen. You can cook Sigtebrød bagt med rug og surdej using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Sigtebrød bagt med rug og surdej

  1. It's 6 of dl koldt vand.
  2. Prepare 2 of spsk. rugbrødssurdej (https://cookpad.com/dk/opskrifter/3123341-surdejsrugbrod-klassisk-med-100-rug) eller ymer/tykmælk.
  3. It's 15 g of gær (1/4 pakke).
  4. You need 2 of tsk. havsalt.
  5. You need 2 of tsk. honning (uopvarmet).
  6. Prepare of ca. 900 g rugsigtemel (f.eks. fra Aurion).
  7. It's of evt. kommen.

Se videoen fra GuldBageren og bliv klogere på, hvordan du skal gøre, når du skal lave lækker rugbrød med ægte surdej. Mormor, eller måske endda oldemor brød. Bag selv med blærede brødopskrifter af enhver art. Det sunde og det Let og super sprødt franskbrød - bagt med bageenzymer.

Sigtebrød bagt med rug og surdej instructions

  1. Dej: Rør vand med smuldret gær og surdej eller ymer. Tilsæt salt og honning. Ælt gradvist sitgtemel i, til dejen er fast og smidig. Lad hæve dejen hæve i køleskab 15-24 timer.
  2. Ælt dejen igennem. Kom den i en rugbrødsform (1 1/2-2 liter) og tryk den godt ned i formen..
  3. Glat overfladen på brødet med lidt vand og en dejskraber..
  4. Lad brødet hæve til overfladen får "strækmærker". Bag brødet i en 175 grader varm ovn, ca. 45 min. Kernetemperaturen målt med stegetermometer skal være 98 grader. Afkøl brødet på bagerist..
  5. Sigtebrød skal sætte sig og er lettere at skære i tynde skiver dagen efter at det er bagt..

Med ganske få ingredienser kan du nemt lave. Kom frø og kerner i en skål og rør dem sammen med vand. Se med længere nede i indlægget, hvor du Jeg bruger selv sorterne: Hvedemel, rug, fuldkornshvedemel, grahamsmel og fuldkornsspeltmel. Lækre hjemmelavede rugbrød bagt uden surdej. Nemme hurtige rugbrød med tykmælk eller kærnemælk.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Delicious Sigtebrød bagt med rug og surdej"

Post a Comment