Easiest Way to Make Tasty Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage. Gammeldags æblekage med fuldkorns-rasp og mindre sukker. Små søde sager. Æblegrøden laver han dog primært for at få min mormor til at lave verdens bedste gammeldags æblekage med hjemmelavet æblekagerasp. Opskrift på gammeldags æblekage uden tilsat sukker.

Gammeldags æblekage Information: Ordhistorie: æble; en hård, rund kernefrugt af æbletræet som har saftigt kød og rød, grøn eller gul skræl; fra fællesgermansk. Æblekage. Opskriften på denne gammeldags æblekage er stor og giver to-tre kager. En rigtig god dansk æblekage, hvor der her er brugt sukkerristede havregryn og æblemosen er lavet selv. You can have Gammeldags æblekage using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Gammeldags æblekage

  1. You need of ca. 2 kg æbler måske lidt mindre alt efter kvalitet - jeg har spild på mine æbler. Bedst er æbler med god smag men husk danske æbler.
  2. You need of sukker ca. 100 g måske lidt mere.
  3. It's of lidt vand.
  4. You need 1 of stang vanilje.
  5. Prepare 125 g of rasp - jeg bruger spelt rasp.
  6. Prepare 120 g of sukker.
  7. Prepare 60 g of smør.
  8. It's of (groft hakket hasselnødder og eller knuste makroner kan tilsættes).

Helt klassisk med æblemos, hjemmelavet kagerasp og flødeskum. Ikke noget med et lille drys kanel, et jordbær på toppen eller andre Du skal ikke pille ved god, gammeldags, dansk æblekage! Gammeldags æblekage bestående af æblemos, rasp og flødeskum, men med et moderne twist. Raspen er nemlig lavet af rugbrød og æblemosen er kogt på røde æbler med skræl.

Gammeldags æblekage instructions

  1. Skræl æbler og og skær i stykker og kog i ganske lidt vand tilsat sukker og vanilje stang. Sukker mængden kan variere lidt efter hvor søde æblerne er, smag dig frem. Æblerne koges sammen til en grov æblegrød/kompot - ca. 10-15 min. Der må gerne være stykker af æbler at finde i grøden. Afkøl..
  2. Smelt smør på en pande - når smøret er smeltet tilsættes rasp og sukker, rør rundt ved middel varme - bliv ved med at røre rundt til du har en fin gylden farve - sluk og bliv ved med at røre rundt, så du ikke får brændt rasp!!! Afkøl (hvis hasselnødder eller makroner skal i tilsættes de sammen med rasp og sukker).
  3. Læg lag af sukker raspen så grød - gentag slut med rasp. Server med flødeskum - man kan vælge at komme flødeskum på toppen og nogle klatter af ribs eller æble gelé, så er det rigtig gammeldags. Hos mig er der flødeskum i en skål, så kan man selv bestemme mængde..
  4. Man kan sagtens lave en stor portion rasp og gemme i glas eller kagedåse. - og ja så er der ihvertfald i min familie en diskussion om hvornår æblekagen skal spise - er det når den lige er lagt sammen, 1/2 døgn efter eller 1 døgn efter!! det kommer helt an på hvor meget knas man kan lidt - så det er op til dig selv at bestemme. Man kan diskutere dette mange gange og år efter år!!!!.
  5. Jeg tilberedte stor portion!.

Den lækreste gammeldags æblekage med ristede havregryn og flødeskum - er du i tidsnød, kan du bruge færdigkøbt æblekagerasp og lægge det imellem lagene af æblemos i din æblekage. Today I'm sharing my Cheat's Danish Apple Cake (Gammeldags Æblekage) and step-by-step video tutorial with you. As autumn is just around the corner my mind wonders to apples and one of my. Æblekage med knas af rasp. Gammeldags æblekage er en klassiker, her får du den i en sundere udgave uden tilsat sukker. Den helt klassiske dessert, Gammeldags æblekage som lige er blevet tunet på de der små forskellige måder der gør den store forskel.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Make Tasty Gammeldags æblekage"

Post a Comment