Recipe: Delicious Moussaka

Moussaka. Moussaka is to the Greek what Lasagna is to Italians. A rich tomato meat sauce layered with I have visions of Greek Mamas having heated debates about what makes a great moussaka, arguing over. This was delicious but definitely takes a while (as I think any moussaka recipe does).

Moussaka This moussaka is mostly authentic with a couple of twists for added flavor. Many very traditional versions of moussaka use a layer of potatoes. Most modern versions do not which is a shame. You can have Moussaka using 31 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Moussaka

  1. It's 2-3 of store auberginer.
  2. It's 4 of kartofler eller 2 bagekartofler.
  3. You need 2 of spiseskefulde jomfru oliven olie og lidt smør.
  4. It's 400 gram of økologisk hakket lammekød 10-12 procent fedt.
  5. You need 200 gram of økologisk hakket oksekød 8-12 procent fedt.
  6. You need 2 of store løg hakket fint.
  7. You need 2 of kinesiske hvidløg hakket fint.
  8. You need 1 dåse of Mutti polpa finthakket italienske tomater på dåse 400 gram.
  9. It's 1 of halv deciliter vand.
  10. It's 2 of spiseskefulde tomatpasta fra tube.
  11. It's 1/2 of tsk kanel.
  12. It's 1/4 of tsk allehånde.
  13. It's 1 of tsk tørret oregano.
  14. You need 2 of tsk tørret røde chiliflager.
  15. You need 3-4 of tørret birds eye chillier knust.
  16. You need 1 of tsk mexicansk oregano.
  17. It's of Lidt hakket vinter zar ell. Friskhakket timian.
  18. You need 1 of tsk. Gastrikt.
  19. You need 1/2 of maggie terning.
  20. You need of Salt og peber.
  21. It's 2 of friske laurbærblade.
  22. You need of Et lille glas rødvin.
  23. It's 1 of sammenpisket æg.
  24. It's of Lidt smør og brødkrummer til bunden af glasfadet.
  25. You need of Bechamel sauce.
  26. It's 120 gram of Lurpak saltet smør.
  27. It's 75 gram of hvedemel.
  28. You need 7 1/2 of dl. Sødmælk.
  29. You need 1 of tsk. Revet muskatnød.
  30. You need 50 gram of friskrevet parmesan.
  31. You need 2 of æggeblommer til legering.

This classic Greek moussaka recipe is made by layering eggplant and potatoes with a spiced meat filling and topping it with a béchamel sauce. Greek Moussaka recipe - A delicious taste of Greece. To prepare a traditional Greek Moussaka recipe, luscious layers of juicy beef mince (or lamb) are cooked in a tomato based sauce, layered with. This moussaka provides a wonderful meal for a family occasion and is made with the traditional lamb mince.

Moussaka step by step

  1. Start med at lave kødsaucen. Saml alle krydderier og løg. Hak løg, hvidløg og vinterzar..
  2. Brun først kødet i olivenolie og lidt smør. Både lamme og oksekød- sørg for det ikke klumper sammen. Medium varme. Tilsæt de hakket løg og hvidløg sauter ca. 5-7 minutter. Tilsæt tomatpasta rør lidt rundt- tilsæt de hakkede tomater lidt vand og krydderierne og laurbær samt rødvin. Sæt låg på og lad det simre ca. 30 minutter..
  3. Tag herefter låget af og lad det simre yderligere 10 minutter- der skal ikke være så meget vædske tilbage. Køl saucen og rør et sammenpisket æg i når det er fingerlunt. Lad stå.
  4. Tag 2 til 3 auberginer. Skær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver. Jeg skræller lidt striber da auberginer kan være lidt bitre især her om vinteren. Men det er selvfølgelig en smagssag. Læg på en bageplade beklædt med køkkenrulle. Drys med fint salt og lad stå 30 minutter. Tør væden af og steg dem i olivenolie på en pande til de er gyldne på begge sider.
  5. Ny køkkenrulle på bagepladen- lig dem og lad dem afdryppe.
  6. Pil kartoflerne. Skær dem ligeledes i ca. 0,5 cm tykke skiver. Lig dem i saltet kogende vand. Kog dem 5 minutter. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over så de ikke koger videre..
  7. Glasfadet smøres med smør og drysses med rasp. Læg et lag kartoffelskiver i bunden- gerne taglagt- kun et lag kartofler. Ovenpå ligges et lag aubergineskiver. Herefter kødsaucen og så et lag aubergineskiver ovenpå kødsaucen. Jeg kunne godt have brugt 3 auberginer- men jeg havde kun 2. Hele herligheden overhældes med den lækre bachemelsauce..
  8. Bechamel sauce.smelt smørret i en gryde. Tilsæt hvedemel og lad det koge lidt igennem så får du ikke smagen af mel. Ca. 2 minutter. Tilsæt gradvis lun sødmælk- hvis man lige luner den i mikroovnen klumper den ikke så let. Småkog et par minutter. Pisk med piskeris hele tiden så den ikke brænder på i bunden..
  9. Tilsæt den revet parmesanost salt, peber og revet muskatnød. Pisk ved svag varme ca. 3 minutter. Fjern fra varmen og lad den stå ca. 20 minutter til afkøling..
  10. Herefter legeres den med 2 æggeblommer. Pisk den den er flot og glat. Hæld den over det sidste lag auberginer. Pynt eventuelt med lidt frisk laubær. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn næstnderste rille. Bag udækket 1 time til den er gylden og hævet. Tag ud af ovnen lad den hvile 15 minutter så den bliver skærefast..
  11. Server med oliven- salat i alle afskygninger- ruccola er godt. Lidt schwarma sauce..
  12. Vi grillede lidt brød itynde skiver- penslet med hvidløgssmør. Vi lavede en tomatsalat med løg og basilkumblade skåret i chiffonade. Lidt olie eddike dressing-træk 1 time på køl..

Moussaka by Greek chef Akis Petretzikis! It is usually followed when someone is allergic to nuts. An authentic, delicious recipe for Eggplant Moussaka- perfect for entertaining or serving at a special gathering. Moussaka, undoubtedly one of the most well known classic Greek recipes, is My Greek moussaka is aubergine based, and one which I make with a yogurt based topping for a slightly lighter Moussaka. A Greek-inspired casserole with layers of fried eggplant, beef, and Bechamel.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Delicious Moussaka"

Post a Comment