How to Cook Perfect Surdejsbrød

Surdejsbrød. Et surdejsbrød kræver tid og kærlighed men ikke særligt meget arbejde. Hvis man ellers har styr på timingen. Der er lange perioder i køleskabet og på køkkenbordet, så du skal lige holde styr på, hvor.

Surdejsbrød I programmet Smagen af Danmark lærte Morten at bage et klassisk hvedesurdejsbrød - det tager sin tid, men det smager fantastisk. Surdejen giver ekstra god smag og giver brødet en god. Det ser sådan du laver både helt almindelig og nogen mere fancy surdejsbrød ridsninger. You can have Surdejsbrød using 10 ingredients and 21 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Surdejsbrød

  1. Prepare 140 of gr Aktiv surdej med fuldkorn.
  2. It's 260 of gr vand.
  3. Prepare 300 of gr Hvedemel.
  4. You need 85 of gr Sigtemel.
  5. You need 8 of gr Salt.
  6. You need of Fodring af min surdej.
  7. Prepare 70 of gr Surdej.
  8. It's 70 of gr Vand.
  9. Prepare 70 of gr Mel (40 gr Hvedemel og 30 gr fuldkornsmel).
  10. It's of Lille Foliebakke (dem man køber små leverpostejer i).

Nu ved du hvordan du laver surdejsbrød ridsning som en professionel. Surdejsbrød i hævekurv, lavet på røremaskine med flot fermenteret krumme og store huller. Sådan opbygger du styrke og inkorporerer ting i dit brød. Surdejsbrød Her er den så, den video jeg selv stod og manglede da jeg startede.

Surdejsbrød instructions

  1. 4 - 5 timer før jeg starter, fodrer jeg min surdej, med hvedemel - Fuldkornsmel og vand. Det røres godt rundt og står på køkkenbordet, tildækket med film, som jeg har lavet små huller i. Der står det så, til det bobler livligt. Når den er klar, tager jeg de 140 gr fra jeg skal bruge og gemmer resten, som jeg så kan fodre og bruge til næste bagning.
  2. Surdejen udrøres i vandet, tilsæt salt og rør rundt. Kom alt melet i og rør det sammen med hånden el en grydeske. Skal ikke æltes. Tildæk med opklippet frysepose og viskestykke henover, stilles på køkkenbordet i 2 timer.
  3. Tag dejen ud på bordet, med lidt mel. Stræk og fold og tril den til en kugle, kom dejen tilbage i skålen. Hæver igen tildækket i køleskabet natten over (8 timer).
  4. Efter hævning, kommes godt med mel i den form du vil hæve brødet i. Drys så lidt mel på bordet. Du kan med fordel blande pizza durummel med hvedemel, det gør at dejen har nemmere ved, at slippe bordet og formen. Da durummel ikke optager fugt og klistrer på samme måde som hvedemel.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og læg på bordet.
  6. Spænd forsigtig dejen op, det gøres ved at løfte op i den yderste kant af dejen og trække den henover resten af dejen, ind mod dig selv og tryk dejen sammen i kanten. Drej dejen en kvart omgang og løft igen op i den yderste kant og træk henover resten af dejen, ind mod dig selv og tryk dejen sammen i kanten. Sådan gør du også ved de sidste 2 sider og til sidst former du, et brød der passer til din form..
  7. Klister dejen for meget, kan du komme lidt mel på hænderne eller dyppe fingrene i vand.
  8. Drys mel henover hele brødet, og glat det forsigtigt med hånden. Det er for at undgå det ikke hænger fast i kurven under hævning.
  9. Læg forsigtigt brødet over i hævekurven, med toppen nedad. For når brødet skal bages, vendes det om og du har toppen opad. Hæver nu tildækket et lunt sted i 1-2 timer.
  10. Tænd ovnen og stil den på 230 grader varmluft, sæt bagestålet ind samtidig, på anden nederste ribbe og opvarmes 1 time før du skal bage. Bruger du en bradepanden, skal den kun opvarmes en halv time før du skal bage.
  11. Gør et stykke bagepapir klar på en pizzaspade el lign til dit brød, så det er lige til at glide direkte ind på bagestålet el bradepanden. Samtidig skal du have en lille foliebakke og kogende vand klar, når brødet skal bages, sættes det ind ved siden af.
  12. Drys godt med mel på bagepapiret, der hvor brødet skal ligge og vend forsigtig brødet ud derpå, børst overskyende mel af brødet og på bagepapiret. Rids brødet med en skarp kniv eller barberblad, som du har lyst til.
  13. Sæt brødet i ovnen, på det opvarmet bagestål, el den opvarmet bradepande. Sæt derefter en foliebakke med 2 - 3 dl kogende vand ind ved siden af. Sprøjt nu 4 - 5 pust vand med en forstøver henover brødet og luk forsigtigt, men hurtigt lågen.
  14. Bag 20 min tag foliebakken med vandet ud og sprøjt igen 4 - 5 pust vand henover brødet. Bag 20 min mere, til det flot gyldenbrun. Bank i bunden af brødet, lyder det hult, er det færdig og du kan tage det ud og afkøl det på en rist, ellers bages det lidt mere.
  15. Hvis brødet bliver for mørkt, kan du sætte en plade indover toppen af brødet, eller skrue ned på 200 gr varmluft og forlæng bagetiden med 5 min..
  16. Hold øje med dit brød. Ingen ovne bager ens, du kender din ovn bedst.
  17. Tips og tricks.
  18. 1. Du kan med fordel, vende bradepanden med bunden i vejret, så undgår du de høje kanter og det er nemmere, at sætte brødet ind og tage det ud af ovnen.
  19. 2. Brødet kan også bages som grydebrød, samme fremgangsmåde. 20 min med låg på og 20 min uden låg. Gryden og låg skal opvarmes med ovnen.
  20. 3. Kan bages med omvendt gryde henover, også 20 min med gryde og 20 min uden gryde og ingen bakke med vand. Gryden opvarmes med ovnen.
  21. 4. For at få et godt resultat, skal surdejen helst være på sit højeste efter sidste fodring. Dvs. det tidspunkt hvor den ikke vokser yderligere, så man skal kende sin surdej, for at vide hvornår det rette tidspunkt er. Hvis du er i tvivl kan du tilsætte 2 gr gær, til at booste surdejen.

Nem opskrift på surdejsbrød uden gær. Vand og øl hældes i en skål og blandes med gær og surdej. Download Surdejsbrød stock photos at the best stock photography agency with millions of premium high quality, royalty-free stock photos, images and pictures at reasonable prices. Surdejsbrød har ikke noget med magi eller kunst at gøre. Mit yndlings surdejsbrød med ristede sesamfrø hævede natten over i køleskabet - og blev bagt på Bagestålet med et fint resultat.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "How to Cook Perfect Surdejsbrød"

Post a Comment