Recipe: Appetizing Blomkålsgratin til 4 pers

Blomkålsgratin til 4 pers. Danske grøntsager vrimler og det er bare med, at få spist alt det du kan. Da jeg var på jordbærplukkertur, kom der også lidt varer med Opskriften her er mormors opskrift og den er bare den bedste jeg har prøvet. Mange bruger blomkålsgratin som tilbehør, men i min familie har det altid.

Blomkålsgratin til 4 pers Blomkålsgratin-opskriften kan bruges som grundopskrift til en masse andre lækre gratin'er også. Brug bare de grøntsager du har på lager. Gratinen er nem og enkel at lave og den kan varieres i det uendelige. You can have Blomkålsgratin til 4 pers using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Blomkålsgratin til 4 pers

  1. Prepare 1 of lille blomkålshoved.
  2. Prepare of Evt. 150-250 g behandlet skinke, kylling el.lign. (fx pålæg).
  3. It's 50 g of smør/margarine.
  4. You need 1 1/2 of dl hvedemel.
  5. You need 3 of dl blomkålsvand.
  6. Prepare 3 of dl mælk (gerne sødmælk).
  7. You need 4 of æg, delt op i blommer og hvider.
  8. You need of Friskkværnet peber.
  9. You need of Ca. 1 tsk. fint salt.
  10. You need of Lidt revet muskat (kan udelades, hvis man ikke er til den smag).
  11. It's of Evt. persille.
  12. Prepare of Rasp og fedtstof til formen.

En blomkålsgratin med blomkål alene eller med skinke eller hvad med en broccoli-gratin? Blomkålsgratin er et både sundt, nemt og mættende måltid. Her får du Ole Stephensens bud på retten, som han serverede en salat til, da han besøgte James Price. Denne opskrift er nem at lave.

Blomkålsgratin til 4 pers step by step

  1. Blomkålshovedet skæres i mundrette stykker - de koges i letsaltet vand i 3-4 min., sigtes og stilles til side..
  2. Fedtstoffet smeltes i en gryde - melet tilsættes - rør godt rundt, til melet er helt opsuget af fedtstoffet..
  3. Begge slags væsker tilsættes, og det hele røres godt rundt, til det er en tyk sauce. Krydderier tilføjes, og det koger under jævnlig omrøring i et par minutter..
  4. Gryden tages af varmen, og de 4 æggeblommer blandes i. Dernæst puttes blomkål/grøntsager og evt. kød i, og det mikses godt sammen..
  5. Æggehviderne piskes stive og blandes forsigtigt i massen til sidst..
  6. Et ovnfast fad smøres med fedtstof, og et tyndt lag rasp fordeles derpå (også op af siderne). Massen fra gryden fordeles jævnt i fadet, og der drysses et tyndt lag rasp ovenpå til sidst..
  7. Bages i ovnen i omkring 1 time ved 175 grader varmluft. Hold øje med den til sidst, måske skal den kun have 50 min. afhængigt af ovn. Åbn helst ikke ovnen før til sidst, idet den så kan falde sammen.....

Blomkålsgratin - Oprindeligt stammer ordet gratin fra det franske gratte, som betyder skrabe/kradse. Tidligere lavede man også gratin af madrester - som altså også kunne være de sidste fastbrændte skorper, der var skrabet ud af gryden. Blomkål og skinke Damp blomkålen i vand med salt til den er halvmør, enten hel eller i buketter. Lad den afdryppe og læg den i et smurt gratinfad. Smagfuld opskrift på blomkålsgratin med minutkoteletter krydret i timian.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Appetizing Blomkålsgratin til 4 pers"

Post a Comment