How to Cook Delicious Pizza med kantareller

Pizza med kantareller. Underbart recept på dinkelpizza toppad med kantareller, västerbottenost och färska örter. Det här receptet med kantareller och taleggio vill du inte missa. Nu är det äntligen dags för kantareller igen.

Pizza med kantareller Pizzadegen bakas ut och fyllningen av tomatsås, timjan och mozzarellaost läggs på innan de grillas i ugnen. Det är något särskilt med hemmagjorda pizzor. Pizza med kantareller. Äntligen har jag gått på första svamprundan någonsin vid nya landstället. You can have Pizza med kantareller using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Pizza med kantareller

  1. It's of Dej (koldhævet) : ca. 10 g gær.
  2. It's 3 1/2 of dl koldt vand.
  3. Prepare 1/2 of dl olivenolie.
  4. Prepare 1 of spsk. groft salt.
  5. It's 100 g of fuldkornshvedemel (gramhamsmel).
  6. You need of ca. 450 g hvedemel.
  7. It's of Fyld:.
  8. It's 3-4 of spsk. olivenolie.
  9. It's 2 of friske mozzarellaer (i saltlage, i alt 250 g).
  10. Prepare of ca. 500 g rensede kantareller eller andre vilde svampe f.eks. Karl Johan.
  11. It's 100 g of revet parmesanost eller lageret fast ost.
  12. You need of Drys: Fint snittet forårsløg eller frisk basilikum.

För ett år sedan köpte jag och sambon landställe. Låt lök, kantareller och fläskfilé fräsa var för sig i smör i en stekpanna. Lägg på tomater, lök, kantareller, fläskfilé och ost. Denna härlig pizzapaj passar utmärkt som tillbehör till kräftskivan eller som enklare lunch tillsammans med grönsallad.

Pizza med kantareller step by step

  1. Koldhævet dej: Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skålen i køleskab ca. 12 timer..
  2. Ælt dejen igennem og form 4 kugler. Lad dem hæve ca. 30 min. Drys bordet med lidt groft hvedemel og rul hver kugle ud til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter. Læg dem på bageplade med bagepapir..
  3. Rens kantarellerne: Børst evt. kantarellerne med en hård børste eller bagepensel..
  4. Hvis de er meget jordede, kan kantarellerne dyppes hurtigt i koldt vand. Del de største i mindre stykker..
  5. Pensl bundene med olivenolie. Fordel skiver af mozzarella og skiver af svampe på toppen. Drys med revet parmesanost..
  6. Bag pizzaerne ca. 15 min. i en 250 grader varm ovn til de er gennembagte. Brug evt. en bagesten. Drys med fint snittet forårsløg eller basilikum..

Du har allerede gitt Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller en vurdering! Smaka av med salt och svartpeppar. Finfördela med stavmixer eller i matberedaren. Strö över lättstött rosépeppar och lite salladstimjan. Sandra Mastio fixar svenska sensommarsmaker på en pizza!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "How to Cook Delicious Pizza med kantareller"

Post a Comment