Easiest Way to Prepare Yummy Rugbrød med masser af kerner og surdej

Rugbrød med masser af kerner og surdej. Derudover min opskrift på rugbrød med surdej spækket med kerner som solsikkekerne og hørfrø. Hvis du bedre kan lide fx græskarkerner, kan Jeg har bagt dette rugbrød med rugmel og en masse kerner, hvor de ikke først skal stå i blød først. Dejen tager minimum af tid og røre sammen - det er.

Rugbrød med masser af kerner og surdej Du får her den bedste opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej fyldt med masser kerner og smag! Bare duften af friskbagt rugbrød kan gøre de fleste glade. En skive lun rugbrød smager himmelsk, og den skal allerhelst bare nydes med et godt lag smør. You can have Rugbrød med masser af kerner og surdej using 13 ingredients and 16 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Rugbrød med masser af kerner og surdej

  1. You need 400 g of rugsurdej.
  2. It's 800 g of groft rugmel øko.
  3. It's 6 of dl vand.
  4. It's 500 g of knækkede rugkerner.
  5. You need 200 g of chiafrø.
  6. It's 150 g of solsikkekerner.
  7. It's 100 g of hørfrø.
  8. You need 50 g of mandler.
  9. You need 50 g of havsalt.
  10. You need 1 spsk of honning.
  11. You need 1 spsk of lakridspulver.
  12. It's 1 of L vand.
  13. Prepare 5 g of økologisk gær.

Et svampet og sprødt hjemmebagt rugbrød med surdej og kerner er super nemt at lave, og smager helt fantastisk. Prøv det - det er nemmere, end du tror. Hjemmebagt rugbrød med surdej er noget af det bedste, jeg ved. Jovist så smager det fortrinligt, men det bringer også bare så mange gode minder.

Rugbrød med masser af kerner og surdej step by step

  1. 1. Dag blander du surdej, rugmel og 6 dl vand og kører det på røremaskine i 12 minutter. Dæk skålen til og lad den stå til næste dag..
  2. Bland alle kernerne og 1l vand samt salt og honning og lakridspulver. Lad det trække til næste dag..
  3. Nu er væsken suget op i kernerne..
  4. Næste dag tager du 1 1/2 dl surdej fra inden du blander kernerne i rugdejen..
  5. Tilsæt 1 dl vand og rugmel så den får en konsistens som en tyk grød og drys flagesalt over, sæt låg på og lad den stå på køkkenbordet til næste dag..
  6. Nu er surdejen hævet godt op og låget har faktisk løftet sig, slå den lidt sammen og lad stå på køkkenbordet til næste dag..
  7. Den bliver ved med at hæve, slå den ned igen og næste dag drysse den yderligere med flagesalt og sættes på køl til du igen skal bage rugbrød..
  8. 2. Dag blander du kernerne i rugdejen og de 5 g øko gær, og lader dejen køre igen 12 minutter i røremaskine. Smør to rugbrødsforme med smør og fordel dejen i formene..
  9. Sæt formene ind i kold ovn og dæk dem med bagefolie. Lad dem hæve 1/3 op..
  10. Efter 1/2 time stikker du stegetermometret ind i det mindste brød..
  11. Nu er brødene klar til bagning. Tænd ovne på 180 grader, overvarme og undervarme. Når ovnen er varm sættes brødene ind og bages ca 1 3/4time eller til en kernetemperatur på 98 grader midt i brødet. Hvis brødene er forskellige i størrelse, sættes stegetermometret i det mindste brød først, og når det er bagt tages det ud og stegetermometret stikkes så ned i det større brød, og det bager færdigt til kernetemperatur på 98 grader..
  12. Brødene er nu færdigbagte..
  13. Pak brødene ind i viskestykker og lad dem hvile til næste dag indpakket..
  14. Næste dag skærer jeg dem igennem, holder et halvt oppe til spisning og kommer de andre 3 halve i fryseren. De tager ikke skade af at blive frosset..
  15. Rugbrødet smager godt med ost og lidt bergamottemarmelade, samt lidt små tomater til morgenmad, men også med forskelligt pålæg til frokost..
  16. Velbekomme og god fornøjelse..

Et lækker hjemmebagt rugbrød med masser af kerner. Bland vand, evt. gær, ung surdej, malt. Lækkert mørkt og saftigt rugbrød fyldt med kerner. Det er nemt at bage sit eget rugbrød. Så bliver kernerne udblødt og de står også og syrner sammen med surdejen.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Prepare Yummy Rugbrød med masser af kerner og surdej"

Post a Comment