Easiest Way to Make Yummy Surdejs Pizza

Surdejs Pizza.

Surdejs Pizza You can have Surdejs Pizza using 12 ingredients and 14 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Surdejs Pizza

  1. Prepare 200 of gr Surdej.
  2. You need 330 of gr Vand.
  3. Prepare 1 of gr Gær.
  4. It's 100 of gr Fuldkornsdurummel (Brugte valsemøllen).
  5. You need 450 of gr Hvedemel (Brugte valsemøllen).
  6. You need 50 of gr Solsikkeolie.
  7. Prepare 8 of gr Salt.
  8. Prepare of Fodring af min surdej.
  9. Prepare 60 of gr Surdej.
  10. You need 70 of gr Hvedemel.
  11. You need 30 of gr Groft rugmel.
  12. It's 100 of gr Vand.

Surdejs Pizza instructions

  1. Det er en helt fantastisk dej at arbejde med, blød og smidig pga den lille smugle gær og den lange hævetid. Den kan laves ultratynd og stadig have en fantastisk sprød bund. Hvis man altså ikke overdriver med alt for meget fyld. Men man skal selvfølgelig have tålmodighed og lige planlægge, inden man går i gang pga den lange hævetid. Jeg bruger durummel til bordet, det gør det meget nemmere at forme dejen, uden at den hænger i.
  2. 4 - 6 timer før jeg starter, fodrer jeg min surdej, med hvedemel - rugmel og vand. Det røres godt rundt og står på køkkenbordet, tildækket med film, som jeg har lavet små huller i. Der står det så, til det bobler livligt. Når den er klar, tager jeg de 200 gr fra jeg skal bruge og gemmer resten, som jeg så kan fodre og bruger til næste bagning.
  3. Sådan gør du.
  4. Kom vand i en skål og rør surdej og gæren ud heri.
  5. Tilsæt resten af ingredienserne i den nævnte rækkefølge og rør sammen med en grydeske og kun lige til dejen har samlet sig. Dejen må ikke æltes, den skal føles blød og lidt klistret, så kom ikke mere mel i.
  6. Læg dejen i en ren skål, dæk med plastfolie og sæt den i køleskabet for at hæve i 18 - 24 timer.
  7. Tag dejen ud på et meldrysset bord og slå den sammen. Dejen vejes af i seks lige store portioner, Ca.200 gr hver. Dette bliver nogle meget tynde bunde, så hvis du hellere vil have nogle tykkere bunde, deler du dejen i 4, eller laver pizzaerne lidt mindre Tril nu dejen til kugler, så dejen strammes op. Læg pizzakuglerne på en melet bageplade og dæk dejen med et rent fugtigt viskestykke, skal nu hæve ca 1.5 time, eller til dobbelt størrelse.
  8. Forvarm ovnen til 230 grader varmluft eller 250 grader over og undervarme. En halv time før du vil bage, placeres en bageplade vendt på hovedet, for at gøre det nemmere, så du har en helt plan overflade til at skubbe din pizza ind på. Bagepladen sættes ind lige over midten i ovnen. Hvis du har en pizzasten eller et bagestål, er du velkommen til at bruge det i stedet for, men vær opmærksom på, at opvarmningstiden er en anden.
  9. Kom durummel på bordet, læg en dejkugle på og tryk den flad, herefter former du den til en pizza på størrelse med en tallerken. Det gøres ved først at trykke en kant på ca 1 cm hele vejen rundt, med fingerspidserne og så trykker du fra midten og ud til der hvor du har lavet kanten, også med fingerspidserne, samtidig med at du drejer dejen, bliv ved til dejen har den rette størrelse. Men hvis du hellere vil bruge en kagerulle, kan du sagtens gøre det.
  10. Læg et stykke bagepapir på en pizzaspade eller lignende og træk forsigtigt dejen over på. Pizzaspaden vil blive brugt til at skubbe pizzaen, direkte ind på den forvarmede bageplade - pizzasten eller bagestål.
  11. Pizzaen smørres med et tyndt lag tomatsovs, hvis du hellere vil have ketchup eller andet, bruger du bare det. Drys oregano og timian på og kom det fyld på din pizza, du godt kan lide.
  12. Når du er klar til at bage, placeres pizza direkte på bagepladen. Det gør du ved at skubbe pizzaen, fra pizzaspaden ind på bagepladen.
  13. Bages i ca 10 til 12 minutter, ved 230 grader varmluft til den er flot gyldenbrun. Sådan fortsætter du bare, med at lave resten af pizzaerne.
  14. Husk at holde øje, med dine pizzaer, for ingen ovne bager ens, du kender din ovn bedst.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Make Yummy Surdejs Pizza"

Post a Comment