How to Make Appetizing Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet

Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet. Et surdejsbrød kræver tid og kærlighed men ikke særligt meget arbejde. Hvis man ellers har styr på timingen. Dejen har suget alt vandet og takket være autolyse, hviletid og en masse æltning, er der nu Det kan uden problem holde sig en uge, uden at blive dårligt eller tørt.

Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet Her er hvorfor det er vigtigt for fantastisk surdejsbrød Er dit køkken meget koldere pludseligt? Nem opskrift på surdej inkl billeder. Få min guide til opstart af surdej her og beskrivelse af hvordan du Afhængig af hvornår du ønsker at bruge din surdej til fx surdejsbrød eller surdejsboller, kan du Opskriften er uden gær, men du kan altid komme en lille klump i, på størrelse med en ært for at være. You can cook Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet using 5 ingredients and 17 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet

  1. It's 140 of gr Aktiv surdej med fuldkorn.
  2. You need 270 of gr Vand fra hanen.
  3. Prepare 425 of gr Hvedemel.
  4. You need 8 of gr Salt.
  5. Prepare 2 of stk Isterninger.

Lækre hjemmelavede rugbrød bagt uden surdej. Nemme hurtige rugbrød med tykmælk eller kærnemælk. Har du aldrig rigtig fået gang i din egen surdej? Elsker du fiberholdigt brød men synes du bagerens køberugbrød er alt for dyrt og hurtigt bliver for tørt?

Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet instructions

  1. Inden du går igang med at bage, læs opskriften godt igennem, så du er sikker på, at du har alle de ingredienser du skal bruge. Finde alle tingene frem og vej alt af, inden du går igang med at bage. Hvis der ikke står andet i opskriften, skal alle ingredienser have stuetemperatur.
  2. Surdej udrøres i vandet, tilsæt mel - salt og rør det godt sammen med en grydeske. "Dejen skal ikke æltes".
  3. Tildæk med opklippet frysepose og viskestykke. Stilles lunt på køkkenbordet i 2 timer.
  4. Derefter tages dejen ud på et meldrysset bord. Stræk og fold dejen til den føles mere fast og lav så en kugle, kom dejen tilbage i skålen. Hæver igen tildækket på køkkenbordet i 4 - 5 timer eller 8 - 12 timer på køl. Du kan også strække og folde dejen i skålen, klistrer det for meget, dyp fingrene/hænderne i vand - mel el kom lidt olie på håndfladerne.
  5. Efter hævning kommes godt med mel, i den form du vil hæve brødet i. Du kan med fordel blande pizza durummel med hvedemel, det gør at dejen har nemmere ved, at slippe bordet og formen, da durummel ikke optager fugt og klistrer, på samme måde som hvedemel.
  6. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud derpå. Spænd forsigtig dejen op, det gøres ved at løfte godt op i den yderste kant af dejen, som vender væk fra dig og trække den henover resten af dejen, ind mod dig selv og tryk dejen sammen i kanten. Drej dejen en kvart omgang og løft igen op i den yderste kant og træk henover resten af dejen, ind mod dig selv og tryk dejen sammen i kanten. Forsæt på samme måde, med de sidste 2 sider, klister dejen for meget, kan du komme lidt mel på hænderne.
  7. Til sidst former du, et brød der passer til din form.
  8. Læg forsigtigt brødet over i hævekurven, med toppen nedad. For når brødet skal bages, vendes det om og du har toppen opad. Hæver nu tildækket et lunt sted i 1 - 2 timer.
  9. Tænd ovnen og stil den på 230 grader varmluft, bagestålet sættes ind på anden nederste ribbe, samtidig med ovnen opvarmes. Det tager 1 time før det er klar, til at bage på, den sidste halve time varmes en gryde med. Bruger du en bradepanden, sættes gryden ind samtidig med og skal kun opvarmes en halv time, før du skal bage. Gryden skal være større end selve brødet og ca 13 cm høj, men gerne højere. Der skal være plads til at brødet kan hæve opad.
  10. Gør et stykke bagepapir klar, på en pizzaspade/tyndt spækbræt el lign til dit brød. Det gør det nemmere, så brødet er lige til at trække/glide, direkte ind på bagestålet el bradepanden. Drys godt med durummel blandet med hvedemel på brødet og vend stille og roligt brødet ud på bagepapiret, fjern forsigtig formen.
  11. Rids brødet ca 1 cm dybt på langs, med en skarp kniv eller barberblad. Du kan også snitte mønster, men det skal ikke være dybt, kun lige ridses i overfladen. Jeg snitter lidt hurtigt, for dejen er blød og flader hurtigt ud. Man finder hurtigt sin egen måde at gøre det på.
  12. Nu tager du den varme gryde ud af ovnen, sæt den på en rist, tæt ved ovnen, så den er nem at få fat i, når den skal sættes henover brødet. Pas på ikke at brænde dig.
  13. Nu har du brødet på pizzaspade el lign og den varme gryde på en rist. Træk el glid brødet ind på bagestålet/bradepanden, læg isterningerne ved siden af brødet og sæt forsigtig gryden henover.
  14. Bag Brødet i 25 min med gryden, tag gryden af og bag videre i 20 min.
  15. Hvis brødet bliver for mørkt, kan du sætte en plade indover toppen af brødet, eller skrue ned på 200 gr varmluft og forlænge bagetiden med 5 min. Hvis brødet lyder hult når du banker på det i bunden, er det færdigbagt.
  16. Hold øje med dit brød. Ingen ovne bager ens, du kender din ovn bedst.
  17. Jeg elsker mit surdejsbrød, det har sådan en lækker blød krumme og knasende tynd og sprød skorpe.

Nem opskrift på surdejsbrød uden gær. Se opskriften på dette sprøde og luftige surdejsbrød på Surdejsbrød i hævekurv, lavet på røremaskine med flot fermenteret krumme og store huller. RIDSNING af Surdejsbrød - her får du alt du skal vide og lidt mere til-sidst i videoen :-) Scoring. Du må aldrig gå ned på melets kvalitet. Vi har lige fået biodynamisk manitoba og vores brød er blevet endnu bedre. #surdej #surdejsbrød #surdejsbageren #surdejsbagerendk #økologisk #friskbagt #egetbageri #sourdough #sourdoughbread #sourdoughbaking #organic #tartinebread.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "How to Make Appetizing Surdejsbrød uden æltning og alt hævning foregår på køkkenbordet"

Post a Comment