Recipe: Perfect Æbleclafoutis med romdrukne rosiner

Æbleclafoutis med romdrukne rosiner. Rosiner gir bollene søt og god smak, og du må gjerne fylle de med vaniljekrem også. Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Kan du få rosiner til at danse i et glas?

Æbleclafoutis med romdrukne rosiner For mig er der noget nostalgisk ved sådan en rigtig god, gammeldags kringle med snasket remonce og det hele. Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. You can have Æbleclafoutis med romdrukne rosiner using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Æbleclafoutis med romdrukne rosiner

  1. You need 1 of dl rosiner.
  2. You need 2-3 spsk of rom.
  3. It's 2 of store æbler.
  4. You need 10 g of smør.
  5. It's of lidt kanel.
  6. It's 2 of æg.
  7. Prepare 1/2 of dl sukker.
  8. You need 100 g of marcipan.
  9. It's 1 of dl mandelmel.
  10. It's of Flormelis.

Læg en klump dej på pladen. Rosiner er druer, med eller uten steiner, som er tørket i sola eller på annen måte. Rosiner brukes som ingrediens i matlaging eller spises som de er. Den høye konsentrasjonen av druesukker, godt over halvparten, gjør at rosiner er rike på energi og smaker svært søtt.

Æbleclafoutis med romdrukne rosiner step by step

  1. Hæld rommen over rosinerne og lad dem trække et par timer..
  2. Skyl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset. Sauter dem i smør med et lille drys kanel over..
  3. Tænd for ovnen på 160 grader.
  4. Pisk æg og sukker skummende. Riv eller bræk marcipanen i små bidder og tilsæt den sammen med mandelmelet og rør tilsidst rom og rosiner i dejen..
  5. Kom æblerne i en form og hæld dejen over. Bag ca. 30 til overfladen er blevet pænt gylden..
  6. Vend kagen ud på et fad og drys med flormelis. Server lun med flødeskum..

De krydrede ris kan med fordel serveres med en kølende og frisk krydderurte-raita. Løgene steges til de bliver gyldne, hvorefter rosiner og gurkemeje tilsættes sammen med et par stænger hel kanel og en masse hele kardemommekapsler. Stekt blomkål med rødløk, rosiner og ingefær. Bland til slutt inn nøtter, urter, granateple og rosiner (gi rosinene et raskt opphold i kokende vann, da blir de ekstra saftige og myke). Fredrik liker ikke sukat og har derfor kun brukt rosiner i sin oppskrift.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Perfect Æbleclafoutis med romdrukne rosiner"

Post a Comment