Easiest Way to Cook Delicious Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel

Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel.

Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel You can have Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel using 41 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel

  1. It's of Hasselnødde- og kaffetrøffel: (laves dagen før).
  2. You need 125 g of mørk chokolade.
  3. It's 20 g of rørsukker.
  4. You need 5 g of instant kaffepulver.
  5. Prepare 250 g of fløde.
  6. You need 25 g of ristede og hakkede hasselnødder.
  7. Prepare of Chokoladebund:.
  8. It's 175 g of smør, stuetempereret.
  9. It's 170 g of sukker (delt op i to portioner à 85 g).
  10. You need 100 g of smeltet mørk chokolade.
  11. Prepare 7 of æggeblommer.
  12. It's 100 g of mel.
  13. Prepare 3 g of bagepulver.
  14. It's 7 of æggehvide.
  15. It's of Vanille/citrusmousse:.
  16. You need 50 g of æggeblomme.
  17. It's 25 g of æggehvide.
  18. It's 75 g of sukker.
  19. It's 2 of tsk vanillesukker.
  20. You need 4 of bl husblas.
  21. It's 1/2 of citron, saften.
  22. It's 375 g of piskefløde.
  23. It's of Kiksebund (= en streusel blandet med praliné og chokolade):.
  24. You need of Streusel:.
  25. It's 80 g of hasselnøddemel.
  26. It's 80 g of mel.
  27. You need 80 g of brun farin.
  28. You need 80 g of smør.
  29. It's of Pralinéblanding:.
  30. Prepare 130 of praliné af mandler og hasselnødder (se fx opskrift 'Paris -Brest').
  31. You need 80 g of mørk chokolade.
  32. Prepare 12 g of kakaosmør.
  33. You need of Kaffe/chokolade glaze:.
  34. It's 360 g of sukker.
  35. You need 280 g of vand.
  36. It's 125 g of kakao pulver.
  37. Prepare 7 of tsk instant kaffe.
  38. Prepare 100 g of fløde.
  39. Prepare 12 of bl husblas.
  40. It's of Pynt:.
  41. Prepare of Fx hindbær, skovsyre, guldblade.

Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel instructions

  1. Hasselnødde- og mokkatrøffel: (laves dagen før) - Hak chokoladen og kom den i en skål med sukker og kaffepulver - Kog fløden op og hæld den over chokoladeblandingen - Blend trøflen med en stavblender til massen er ensartet - Vend de ristede og finthakkede hasselnødder i - Sæt på køl til dagen efter - Dagen efter piskes trøflen igennem til den bliver lidt lysere - Fordeles i en silikoneform, små halvkugler, og fryses ned.
  2. Chokoladebund: - Pisk smør og 85 sukker hvidt - Tilsæt den smeltede chokolade lidt ad gangen under omrøring - Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under omrøring - Sigt til sidst mel blandet bagepulver, rør til ensartet - Pisk æggehviderne stive med 85 g rørsukker - Vend æggehviderne forsigtigt i chokoladen til den er ensartet - Smør dejen ud på bageplade med bagepapir - Bag i ca 15 min ved 175 grader. Skal udstikkes senere.
  3. Vanille/citrusmousse: - Pisk æggeblommer, æggehvider og sukker skummende - Blødgør husblas i koldt vand. - Pres saften af 1/2 citron - Opvarm citronsaft i mikroovn - Smelt den udblødte husblas i den varme citronsaft - Lad citronhusblassen køle lidt af - Kom citronhusblassen i æggesnapsen, mens du pisker - Vend flødeskum forsigtigt i med en hurtig hånd - Fordel moussen i silikoneforme (portionsegnede) - Tryk en frossen trøffelhalvkugle ned i midten på hver af dem - Sæt på frost.
  4. Streusel: - Smuldr mel og smør, tilsæt sukker og hasselnøddemel - Fordel smuldr-dejen på en bageplade med bagepapir - Bag ca 16-18 min ved 160 grader, hold godt øje med farven - Køl helt af og sørg for at de store klumper smuldres.
  5. Den færdige bund: - Smelt chokoladen sammen med chokoladesmør - Rør chokoladen i pralinéen - Tilsæt den kolde streusel i pralinéen og rør godt igennem - Smør ud på bageplade (tyndt) - Brug udstikker til at for-udstikke bunde i en diameter lidt større end moussen - Sæt på frost.
  6. Glaze: - Gelantinen udblødes i koldt vand - Vand, sukker og fløde varmes op til ca 80 grader - Kakaopulver og kaffepulver røres i, brug gerne en stavblender - Udblødt og vredet husblas røres i. Massen sigtes - Chokolade/kaffe glazen hældes over kagen v. 32-34 gr.
  7. Forberedelse til samling af kagen: - Udstik chokoladebunde i en diameter, der passer til moussen - Tag streusel bundene op fra fryseren og bræk bundene fri - Find flade serveringsfade frem - Find paletknive til at flytte kagerne med frem - Gør glazen klar.
  8. Samling af kagerne: - Tag de frosne mousse-halvkugler ud af fryseren - Sæt en rist frem med bagepapir under - Læg chokoladebundene på risten med lidt afstand - Tag mousserne ud af formen og stil dem på chokoladebundene - Hæld den afkølede glaze (ca 32 grader) over i en kande - Hæld i én bevægelse glazen over kagerne, så de dækkes helt - Flyt dernæst kagerne over på streuselbundene og sæt på køl - Pynt kagerne.
  9. Servér kagerne og send en kærlig tanke til Karen Blixen.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Cook Delicious Karen Blixen kage med kaffemousse og hasselnødstrøffel"

Post a Comment